Miért viszik a Mc Donald’s-ba a fogyni vágyókat Angliában?

A legtöbb embernek a Mc Donald’s-ról és gyors éttermekről sokkal inkább a túlsúly jut eszébe, mint a fogyás, ennek ellenére Angliában mégis a Mc Donald’s-ba viszik a fogyni vágyókat.

 

Ezt egy dokumentum filmben láttam, ami egy gyerekek számára létesített fogyi táborról szólt. A film közepébe kapcsolódtam csak bele, és csodálkozva láttam, hogy a gyerekek a táborban sült krumplit és pizzát is kapnak, és még a Mc Donald’s-ba is elviszik őket.

 

Gondoltam magamban, hogy érdekes fogyi tábor ez, ide én is szívesen beiratkoznék! 🙂 És akkor jött a tábor kitalálója, és elmesélte, hogy nagyon sokan ledöbbennek, hogy pizzát meg sült krumplit adnak a túlsúlyos gyerekeknek, akiket azért küldenek oda a szüleik, hogy megszabaduljanak a túlsúlytól.

 

Elmondta, hogy megtehetnék, hogy csak párolt zöldséget és natúr csirkét adnak nekik, de ezzel csak azt érnék el, hogy a gyerekek totál megutálnák az egészet, és amint kikerülnek a táborból eszükbe nem jutna ilyen ételeket enni, és valószínű kétszer annyi gyors ételt ennének.

 

A tábor célja, hogy a gyerekek hosszú távon változtassanak a szokásaikon a tábor után is, és arra meg szinte semmi esély, hogy egy tinédzser teljesen leszokjon a hamburgerről és pizzáról, mikor a barátai, osztálytársai is ezt eszik, és a Mc Donald’s-ba járnak. Éppen ezért inkább megtanítják őket, hogy mennyit ehetnek ezekből az ételekből, és arra, hogy ne csak ilyen ételeket egyenek.

Fogyni szeretnél vagy életmódot váltani? Próbáld ki az Online Életmódváltó Programot!. Katt ide a részletekért!

pizza-1903878_640.jpg

Például a Mc Donald’s-os látogatás előtt minden gyerek összeállította magának, hogy mit ehet. Minden gyerek személyre szabottan megkapta, hogy hány kalóriát fogyaszthat ebédre, és leültek a számítógép elé, ahol megnézték, hogy az egyes ételek hány kalóriát tartalmaznak, és bármit választhattak, csak férjen bele a kalória keretükbe. Volt aki mondta, hogy szeretett volna shake-t és krumplit is, de csak úgy fért bele, ha kis krumplit kér, nem nagyot, pedig magától nagyot kért volna. 

 

A film szerint sikeres a tábor, és a gyerekek a tábor után fogynak, pedig nincs könnyű dolguk a tábor dolgozóinak, hiszen ide senki nem saját elhatározásából megy, a szüleik küldik őket. Volt olyan kislány, akinek a szülei nem merték elmondani, hogy fogyi táborba fog menni, azt mondták neki, hogy nyaralni, és a kislány akkor szembesült a tényekkel, mikor megérkezett a helyszínre. 

 

Az tetszik különösen ebben a táborban, hogy nagyon életszerű. Sok fogyókúrás program elveszik a részletekben, hogy mennyi fehérjét, szénhidrátot lehet enni és mikor, meg mennyit kell edzeni, milyen intenzitással, milyen hosszan. Persze tudom, ezek az ideális feltételek a fogyáshoz, de hogy tudja ezt az ember az életébe beilleszteni, ha nem főállású testépítő vagy fitnesz modell? Hanem munkája van, túlórázik, gyereket nevel, háztartást vezet stb. Ebben a gyerek fogyi táborban is, ha az ideális fogyás szabályait követik, akkor biztos nem ehettek volna a gyerekek pizzát, és a tábor ideje alatt valószínű többet fogytak volna, de mi lett volna utána?

Belekezdenél a fogyókúrába? Kezdd itt fogyókúra kezdőknek lépésről lépésre!  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*