Marengói csirke

marengói csirke

Marengói csirke

Hogyan lett a marengói csirke Napóleon egyik kedvenc étele?

Egyes pletykák szerint Napóleon félt a pocakodástól, ezért gyakran evett szárnyasokat, a csaták után mindig sült csirkét. 

A marengói csata éjjelén is csirkét sütött neki szakácsa, aki mikor megtudta, hogy milyen fényes győzelmet aratott a francia hadsereg, örömében véletlenül leejtette a paradicsomszószt, ami a már elkészült sült csirkére ömlött.  Új étel elkészítésére már nem volt idő, így a szakács a paradicsomos csirkét gondolta tovább, és készített belőle egy új fogást, ami elnyerte Napóleon tetszését. 

Így született a marengói csirke, ami nem csak finom, hanem a fogyókúrás étrendbe is jól beilleszthető étel.

 

Marengói csirke hozzávalók:

6 db alsó csirkecomb

30 dkg gomba

1 konzerv (400 g) darabolt paradicsom konzerv

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

olívaolaj

só, bors, provence-i fűszerkeverék

 

Marengói csirke elkészítése:

1.A csirkecombokat dörzsöld be a provence-i fűszerkeverékkel és rakd félre.

2. Pucold meg a gombát és vágd őket negyedbe szárával együtt.

3. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

4. Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és a combokat pirítsd körbe, majd vedd ki őket a serpenyőből.

5. Pótold a zsiradékot ha szükséges, és dobd rá a vöröshagymát és fokhagymát. Sózd meg, és fonnyaszd meg a hagymákat.

6. Add a hagymához a gombát, majd sózd és borsozd meg.

Fogyni szeretnél vagy életmódot váltani? Csatlakozz a szeptember 11-én induló Online Életmódváltó Programhoz. Katt ide a részletekért!

7. Ha a gomba összeesett, add hozzá a paradicsomkonzervet, és egy kávéskanál provence-i fűszerkeveréket, és keverd össze.

8. Ha már forr a paradicsom, tedd vissza a combokat a serpenyőbe, úgy hogy minél jobban ellepje a szósz. Fedő alatt főzd kis lángon, amíg a hús meg nem puhul, kb. 30-35 percig. A végén főzd fedő nélkül, hogy a szósz besűrűsödjön. 

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Iratkozz fel, és e-mailben megkapod az újabb cikkeket!
Email*
Név*

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*