Fogyókúrás tanácsadás

  • Fogyni szeretnél, de nem tudod hogyan kezdjél bele?
  • Kipróbáltál már millió fogyókúrás módszert, de egyikkel sem sikerült lefogynod?
  • Mindig elfogy a kitartásod, mielőtt elérnéd a célodat?

 

Akkor a legjobb helyen vagy!

 

Egyik ügyfelem régebben befizetett egy viszonylag drága fogyókúrás programba, ami abból állt, hogy kapott egy dietetikus által összeállított étrendet és voltak közös edzések.

Ez minden fogyni vágyó álma! Mondják meg pontosan, hogy mit kell tennem!

Az ügyfelemnek mégsem sikerült lefogynia egy dekát sem. 

Miért nem?

A tudományosan összeállított étrendbe bele sem kezdett, mert túl bonyolultnak és időigényesnek találta az alapanyagok beszerzését és az ételek elkészítését. Nem tudta az akkori életébe beilleszteni, de az edzésekre eljárt.

 

Biztos vagyok benne, ha egy órát elbeszélgetnek vele arról, hogy mit és hogyan tudna az étrendből megvalósítani, akkor tudott volna valamin változtatni, ha nem is egyik napról a másikra betartani az új étrendet teljes egészében.

 

Ha változtatásról van szó, először mindenki úgy érzi, hogy hát ez lehetetlen, mégis hogy, hát nekem erre nincs időm meg energiám, mikor ott a munkám meg a család meg a háztartás. Aztán mikor átbeszéljük, akkor kiderül, hogy mégis csak van lehetőség a változtatások beépítésére és ha lépésenként haladunk, akkor nem is igényel nagy erőfeszítést.

 

Ebben a programban megmutatták az ügyfelemnek, hogyan kell helyesen fogyókúrázni, de az utat nem, hogy ahol ő most van, hogy tud eljutni ahhoz, hogy helyesen csinálja. Így sikertelen lett a fogyókúrás próbálkozása egy újabb kudarcot kellett átélnie.

 

Éppen ezért a fogyás coachinggal esetében nem csak azzal foglalkozunk, hogy mit kéne csinálni, hanem hogy Te személy szerint hogyan tudod megcsinálni. Mindig Belőled indulunk ki, hogy Te most miket szoktál enni mennyit és mikor, milyen életmódot folytatsz, és ezen változtatunk lépésenként. Minden változást úgy alakítunk ki hogy alkalmazkodjon a Te életedhez, ne legyen megterhelő, hogy hosszú távon tudjad csinálni. Itt valójában életmódváltásról van szó, ami fogyással jár együtt.

 

Lelki támogatást, és bátorítást is kapsz, mert saját tapasztalatból is tudom, hogy nem könnyű egy fogyókúrát, életmódváltást véghez vinni. Van hogy elfogy az erő a lelkesedés, de azért vagyok itt, hogy támogassalak és átsegítselek a holtponton.

 

Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki aki rábír, hogy megtegyük amire képesek vagyunk.  (Ralph Waldo Emerson)

 

Mi az a coaching?

 

A coaching a sportpszichológiából indult, a coach az edző a coaching meg az edző által elvégzett munka.  A coach egy olyan mentális személyi edző” aki segít egy személyre szabott “edzéstervet” kidolgozni, és azt követni, betartani, valamint támogat és bátorít a változás során. 

 

Ebben az esetben az “edzésterv” nem tornagyakorlatokat jelent, hanem a fogyás eléréséhez szükséges lépések személyre szabott megtervezését. A legtöbb fogyókúrás program arra koncentrál, hogy mit egyél, mit ne egyél, hogyan mozogj, és nem igazán vesz figyelembe Téged, a Te életedet és azt, hogy tudod mindezt megvalósítani.

 

 

A coaching egyéb területeken is hatékony segítséget tud nyújtani, mint például:

  •  Fontos döntés előtt állok, nem tudom mit tegyek!
  •  Hogyan egyeztessem össze a munkámat és magánéletemet?
  •  Hogyan tovább válás után?
  •  Menjek vagy maradjak a munkahelyemen?
  •  Az üzleti életben már régóta használják, eleinte csak felső vezetők részére, de mára már más szinten dolgozók részére is fogadnak coach-ot a cégek, mert rájöttek, hogy jó befektetés.

 

Mi történik az egyéni fogyókúrás tanácsadáson?

Az ülések négyszemközt zajlanak, irányított beszélgetés, de kapsz feladatokat, házi feladatokat is! Az üléseken átbeszéljük hogy miért is szeretnél valójában lefogyni, mi vezetett a túlsúly kialakulásához, és elkészítünk egy fogyókúrás tervet amit vállalni tudsz. Csak olyan dolog kerül a tervbe, amivel Te is egyet értesz és képesnek tartod magad a teljesítéséhez!

 

Hány alkalomra van szükség?

A coaching folyamat több ülésből tevődik össze, az ülések egymásra épülnek. Ahhoz hogy a legtöbbet tudj belőle profitálni 8-10 alkalom ajánlott. Az üléseket általában hetente egyszer szoktuk tartani, de igény szerint lehet két hetente is.

 

Kételyeid vannak még? Próbáld ki ingyen!

A coaching folyamat mindig egy bemutatkozó üléssel kezdődik. Ezen az ülésen elmondhatod, hogy mi a problémád, miben vársz segítséget, felteheted a kérdéseidet. Az első ülés kötelezettség nélküli, tehát nyugodtan azt mondhatod, hogy köszönöd szépen, nem szeretnéd folytatni. Nem fogok megsértődni.

 

Helyszín

Lehetséges helyszínek: Budapest belváros, Fót vagy skype-on keresztül is megoldható.

 

 

Jelentkezz most!

Kerekesi Éva

telefon: 06/30/292-1566

e-mail: info@fogyascoachinggal.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*