Cukkini kenyér

cukkini kenyér recept

Cukkini kenyér hozzávalók:

  • 22 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dkg zabpehely
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • fél kávéskanál fehér bors (lehet fekete bors is)
  • 3 db tojás
  • 80 ml görög joghurt
  • 80 ml olívaolaj (lehet használni a szárított paradicsom olaját is)
  • 5 dkg fetasajt
  • 3 dkg fekete olívabogyó
  • 4 db szárított paradicsom (olajban eltett)
  • 25 dkg cukkini
  • 1/2 kaliforniai paprika (lehetőleg piros)
  • 1 gerezd fokhagyma

 

Cukkini kenyér elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. A cukkinit reszeljük le, sózzuk meg és hagyjuk állni.

3. A szárított paradicsomot, olíva bogyót, paprikát és a feta sajtot vágjuk kis darabokra.

4. A száraz összevalókat – liszt, sütőpor, só, bors – keverjük össze egy tálban.

5. Egy másik tálba törjük fel a tojásokat, és kicsit verjük fel. Adjuk hozzá a görög joghurtot és az olívaolajat, és keverjük össze. 

6. A tojásos keverékhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, és nagyjából keverjük össze.

7. Mostanra a cukkini levet eresztett a só hatására. A reszelt cukkinit nyomkodjuk ki, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől, és adjuk a masszához az olívabogyóval, paprikával, szárított paradicsommal és feta sajttal együtt.

8. Keverjük össze, de csak annyira, hogy épphogy összeálljon. Ne keverjük túl!

Fogyni szeretnél vagy életmódot váltani? Próbáld ki az Online Életmódváltó Programot. Katt ide a részletekért!

9. 23×10 cm-es kenyérsütő formába tegyünk sütőpapírt, és töltsük bele a cukkini kenyér masszát. Lehet kuglóf formát is használni.

10. Kb. egy óráig kell sütni, tűpróbával ellenőrizzük mikor készül el. Szeleteléssel várjunk míg kihűlt.

 

Ha tetszett a recept, kérlek likeold vagy oszd meg!

 

A cukkini kenyér ennek a receptnek a felhasználásával készült.

 

 

Tetszett a cikk? Szeretnél még több ilyet olvasni?
Iratkozz fel, és e-mailben megkapod az újabb cikkeket!
Email*
Név*

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*