Cukkini kenyér

cukkini kenyér recept

Cukkini kenyér hozzávalók:

  • 22 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 dkg zabpehely
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • fél kávéskanál fehér bors (lehet fekete bors is)
  • 3 db tojás
  • 80 ml görög joghurt
  • 80 ml olívaolaj (lehet használni a szárított paradicsom olaját is)
  • 5 dkg fetasajt
  • 3 dkg fekete olívabogyó
  • 4 db szárított paradicsom (olajban eltett)
  • 25 dkg cukkini
  • 1/2 kaliforniai paprika (lehetőleg piros)
  • 1 gerezd fokhagyma

 

Cukkini kenyér elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

2. A cukkinit reszeljük le, sózzuk meg és hagyjuk állni.

3. A szárított paradicsomot, olíva bogyót, paprikát és a feta sajtot vágjuk kis darabokra.

4. A száraz összevalókat – liszt, sütőpor, só, bors – keverjük össze egy tálban.

5. Egy másik tálba törjük fel a tojásokat, és kicsit verjük fel. Adjuk hozzá a görög joghurtot és az olívaolajat, és keverjük össze. 

6. A tojásos keverékhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, és nagyjából keverjük össze.

7. Mostanra a cukkini levet eresztett a só hatására. A reszelt cukkinit nyomkodjuk ki, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől, és adjuk a masszához az olívabogyóval, paprikával, szárított paradicsommal és feta sajttal együtt.

8. Keverjük össze, de csak annyira, hogy épphogy összeálljon. Ne keverjük túl!

9. 23×10 cm-es kenyérsütő formába tegyünk sütőpapírt, és töltsük bele a cukkini kenyér masszát. Lehet kuglóf formát is használni.

10. Kb. egy óráig kell sütni, tűpróbával ellenőrizzük mikor készül el. Szeleteléssel várjunk míg kihűlt.

 

Ha tetszett a recept, kérlek likeold vagy oszd meg!

 

A cukkini kenyér ennek a receptnek a felhasználásával készült.